top of page

Όχι στη βία κατά των γυναικών φώναξε η Γαλατάσαραϊ

Σε μια συμβολική κίνηση για να τιμήσουν την Οζγκάν πραγματοποίησε η Γαλατάσαραϊ στο εντός έδρας παιχνίδι της με την Μπαλικέσιρσπορ.

Οι παίκτες της τουρκικής ομάδας κατά την είσοδό τους στον αγωνιστικό χώρο λίγο πριν την έναρξη του παιχνιδιού, κρατούσαν ένα πανό το οποίο έγραφε: “Για την Οζγκάν, μη σωπαίνεις, φώναξε! Όχι στη βία κατά των γυναικών”, ενώ τηρήθηκε και ενός λεπτού σιγή για την αδικοχαμένη Οζγκάν Ασλάν.

Να υπενθυμίσουμε πως η 20χρονη στην προσπάθεια της να επιστρέψει σπίτι της με το λεωφορείο, δολοφονήθηκε στην προσπάθειά της να προστατευθεί από την απόπειρα βιασμού χρησιμοποιώντας σπρέι πιπεριού. Δράστης φέρεται πως είναι ο οδηγός λεωφορείου, ο οποίος μετά την αντίστασή της, την μαχαίρωσε στην κοιλιακή χώρα και έπειτα τη χτύπησε στο κεφάλι με ένα σιδερένιο σωλήνα με αποτέλεσμα η Οζγκάν να εκπνεύσει.

Ο δράστης με την βοήθεια του πατέρα του και ενός φίλου του προσπάθησαν να εξαφανίσουν οποιαδήποτε στοιχεία έκαψαν το πτώμα και την πέταξαν στην κοίτη του ποταμού στην επαρχία Μερσίν.

Egypt_UNDP_women.jpg


Who is Mister OM
How much time is left?
bottom of page